Zobacz szczegóły!
Brak produktów
"Tajemnice zdrowia" Katarzyny Gwiazdowskiej to sześciotygodniowy, holistyczny program regeneracji ciała, emocji, umysłu i ducha.
Książka Lunchbox na każdy dzień. Fit Bento to nowe 130 przepisów na zbilansowane posiłki do lunchboxa. Nie musicie zawracać sobie głowy liczeniem kalorii - każdy przepis zawiera sprawdzoną informację o wartościach odżywczych.
Książka "Wege energia. Moc i siła z roślin." odpowie na pytanie: skąd czerpać dobrą energię na co dzień?
Książka "Leki z roślinnej apteki" przybliżą nam lekarstwa prosto od Matki Natury!
„Zdrowe serce” to poradnik poświęconym leczeniu nie tylko przez jedzenie, ale również odpowiednio dobrane zabiegi olejowe, zioła, przyprawy, proste techniki medytacyjne i oddechowe oraz asany jogi.
Jedz, ciesz się smakami i chudnij! Dlaczego u jednych dana dieta przynosi efekty, kilogramy lecą w dół, a u innych wskazówka wagi stoi w miejscu jak zaczarowana? Odpowiedź jest prosta: nie ma jednej, uniwersalnej diety dla każdego człowieka.
Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary.
Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i szczęścia.
Leksykon przeznaczony jest zarówno dla specjalistów w danej dziedzinie: lekarzy, farmaceutów, studentów kierunków medycznych, producentów, pracowników branży zielarskiej, kosmetycznej, suplementów diety czy spożywczej, jak i do samych pacjentów, zainteresowanych profilaktyką i leczeniem chorób.
„Inteligencja trawienna dla dzieci” to najnowsza książka dr Ireny Matveikowej, lekarza medycyny rodzinnej, endokrynologa i dietetyka, absolwentki studiów podyplomowych z zakresu medycyny naturalnej i holistycznej. Jej poprzednia książka: „Inteligencja trawienna” stała się bestsellerem i została przetłumaczona na 5 języków.
„Depresja. Jedzenie, które leczy” to kolejna propozycja Karoliny i Macieja Szaciłło, specjalistów od zdrowego gotowania i życia zgodnie z zasadami ajurwedy. Jest to trzecia już część serii poświęconej tematyce leczenia przez pożywienie, ale nie tylko.
Dieta biegacza źródłem jego siły! Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport.
Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.
„Dieta i odchudzanie zgodnie z ajurwedą” to najnowsza propozycja na rynku, która w kompleksowy sposób opisuje zagadnienia związane z dietą sattwiczną, będącą jedną z najskuteczniejszych w walce z nadwagą.
Autorki niniejszej książki są lekarkami z wieloletnią praktyką. Twórczo wykorzystują tradycyjne doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej, staropolskiej, łącząc je wszystkie z najnowszymi osiągnięciami medycyny molekularnej.
„Zdrowie, dieta, aktywność fizyczna” Wiesława Pilisa to publikacja naukowa. Niech jednak nie zabrzmi to jak ostrzeżenie, ale zdecydowanie jako zachęta do lektury. Mimo że obecnie znajdujemy na rynku wiele pozycji o podobnej tematyce, to jednak bardzo rzadko ich fundament stanowi nauka i zazwyczaj nie traktują zagadnienia tak kompleksowo.