"Ajurwedyjska książka kucharska" Amadea Morningstar, Urmila Desai Zobacz większe

"Ajurwedyjska książka kucharska" Amadea Morningstar, Urmila Desai

59,00 zł

2 rzeczy

Nowy produkt

Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samo-leczenia. Dogłębnie omawia ajurwedyjski system żywienia oraz system trzech dosz.

Więcej szczegółów

+

Więcej informacji

Kładzie nacisk na pełną wartość odżywczą potraw, ich właściwości lecznicze oraz okoliczności takie jak pory roku, podróże. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.

„Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu” dr Vasant Lad (lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of Herbs)

„Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich” dr David Frawley (autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of Herbs)

„Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia” dr Robert Svoboda (lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic Constitution)

„Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia” Yogi Amrit Desai (założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy)

O autorach: wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.

Amadea Morningstar
 – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.

Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.

Liczba stron: 428
Wydawnictwo: Zielone Wydawnictwo

Produkty powiązane

  • Ręcznie robiona, antyalergiczna bransoletka „Slow” marki LUNULA JEWEL z naturalnym jadeitem, howlitami i piaskowanymi hematytami została stworzona specjalnie dla doszy Vata.

    80,00 zł
    Dodaj do koszyka
    Brak w magazynie
  • Ręcznie robiona, antyalergiczna bransoletka „Sense” No. 1 marki LUNULA JEWEL z naturalnym kamieniem księżycowym, turkusami afrykańskimi, drewnem z orzecha włoskiego i piaskowanymi hematytami stworzona specjalnie dla doszy Pitta.

    80,00 zł
    Dodaj do koszyka
    Brak w magazynie
  • Ręcznie robiona, antyalergiczna bransoletka „Speak” marki LUNULA JEWEL z naturalnym ametystem, howlitami i piaskowanymi hematytami stworzona specjalnie dla doszy Kapha.

    80,00 zł
    Na magazynie