Zobacz szczegóły!
Brak produktów
49,90 zł
4 rzeczy
Nowy produkt
Jedz, ciesz się smakami i chudnij! Dlaczego u jednych dana dieta przynosi efekty, kilogramy lecą w dół, a u innych wskazówka wagi stoi w miejscu jak zaczarowana? Odpowiedź jest prosta: nie ma jednej, uniwersalnej diety dla każdego człowieka.
Każdy z nas jest inny. Mamy odmienne temperamenty. Zmieniające się pory roku wpływają na nasze zapotrzebowanie energetyczne. Wszystko to sprawia, że nie ma jednej idealnej diety, która pomoże nam odzyskać harmonię, a w efekcie schudnąć. W Chudnij w zgodzie ze swoją naturą Karolina i Maciej Szaciłło opierając się na założeniach ajurwedy, najstarszej nauki o zdrowiu, pomogą ci znaleźć sposób odżywiania odpowiedni właśnie dla ciebie. A to wszystko bez drastycznych kroków, bez wyrzeczeń, w zgodzie z naturą. Oprócz kompleksowego, dwutygodniowego menu dobranego do twoich potrzeb, w książce znajdziesz wskazówki, w jaki sposób korzystając z zabiegów olejowych czy prostych technik oddechowych i relaksacyjnych możesz wspomóc powrót do równoWAGI i cieszyć się szczęściem. Krótko mówiąc, utrata zbędnych kilogramów będzie... efektem ubocznym powrotu organizmu do pełnego zdrowia i harmonii.
Karolina i Maciej Szaciłło Ona, dziennikarka, na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady. Jest nauczycielką technik oddechowych i medytacji. On – kucharz wegetariański, pasjonuje się dietetyką, medycyną Wschodu (szczególnie ajurwedą) i jogą. Razem prowadzą bloga o zdrowym sposobie na życie (www.medytujemy.pl), warsztaty i detoksy wyjazdowe. W swojej pracy łączą współczesne zdobycze dietetyki ze starożytną mądrością medycyny Wschodu. Pojawiają się na antenie popularnych programów telewizyjnych. Wspólnie piszą książki w tym m.in. bestsellerowe Karolina na detoksie, Jedzenie, które leczy i Zdrowa tarczyca. Twoja droga do równowagi hormonalnej.
Liczba stron: 272
Wydawnictwo: Rebis
Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.
„Depresja. Jedzenie, które leczy” to kolejna propozycja Karoliny i Macieja Szaciłło, specjalistów od zdrowego gotowania i życia zgodnie z zasadami ajurwedy. Jest to trzecia już część serii poświęconej tematyce leczenia przez pożywienie, ale nie tylko.
Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i szczęścia.
Karolina i Maciej Szaciłło, para ekspertów od zdrowego odżywiania, tym razem zapraszają w kulinarną podróż w kłębach… pary.
„Zdrowe serce” to poradnik poświęconym leczeniu nie tylko przez jedzenie, ale również odpowiednio dobrane zabiegi olejowe, zioła, przyprawy, proste techniki medytacyjne i oddechowe oraz asany jogi.
Książka "Leki z roślinnej apteki" przybliżą nam lekarstwa prosto od Matki Natury!
Książka "Żyć dobrze z alergią" od Karoliny i Macieja Szaciłło pokaże Wam, że to możliwe!