Zobacz szczegóły!
Brak produktów
22,50 zł
45,00 zł
2 rzeczy
Nowy produkt
„Depresja. Jedzenie, które leczy” to kolejna propozycja Karoliny i Macieja Szaciłło, specjalistów od zdrowego gotowania i życia zgodnie z zasadami ajurwedy. Jest to trzecia już część serii poświęconej tematyce leczenia przez pożywienie, ale nie tylko.
Autorzy, oprócz przepisów starają się przybliżyć czytelnikom niezbędne elementy powrotu do zdrowia, medytację, techniki oddechowe, pracę z emocjami, zioła ajurwedyjskie i zabiegi olejowe. Wskazuję, że u podłoża tej choroby leży przede wszystkim brak kontaktu z własnym żalem, lękiem i złością. Podpowiadają, jak przestać zamiatać pod dywan własne uczucia, nie wpaść w sidła depresji oraz, co zrobić, kiedy już się w nie wpadło?
Książka przeprowadza czytelnika przez tę często ignorowaną przez otoczenie chorobę, pokazuje, jak korzystając z wielu naturalnych narzędzi, powrócić do równowagi. Podpowiada, w jaki sposób depresja może otworzyć drogę do nowego, lepszego życia. Pokazuje istotny związek między obniżeniem nastroju a naszym dzieciństwem i braniem odpowiedzialności za swoje życie. Wskazuje na cienką granicę oddzielającą pozornie przyjemny stan euforii i depresji. Pięknie wydana, opatrzona kolorowymi zdjęciami i mnóstwem przepisów na pyszne, uzdrawiające posiłki książka, będzie stanowiła przyjemną lekturę dla osób cierpiących na depresję, ale też tych, których dotyka jesienna czy zimowa chandra.
Liczba stron: 270
Wydawnictwo: Zwierciadło