"Depresja. Jedzenie, które leczy - 80 przepisów" Karolina i Maciej Szaciłło Zobacz większe

"Depresja. Jedzenie, które leczy - 80 przepisów" Karolina i Maciej Szaciłło

45,00 zł

8 rzeczy

Nowy produkt

„Depresja. Jedzenie, które leczy” to kolejna propozycja Karoliny i Macieja Szaciłło, specjalistów od zdrowego gotowania i życia zgodnie z zasadami ajurwedy. Jest to trzecia już część serii poświęconej tematyce leczenia przez pożywienie, ale nie tylko. 

Więcej szczegółów

+

Więcej informacji

Autorzy, oprócz przepisów starają się przybliżyć czytelnikom niezbędne elementy powrotu do zdrowia, medytację, techniki oddechowe, pracę z emocjami, zioła ajurwedyjskie i zabiegi olejowe. Wskazuję, że u podłoża tej choroby leży przede wszystkim brak kontaktu z własnym żalem, lękiem i złością. Podpowiadają, jak przestać zamiatać pod dywan własne uczucia, nie wpaść w sidła depresji oraz, co zrobić, kiedy już się w nie wpadło?

Książka przeprowadza czytelnika przez tę często ignorowaną przez otoczenie chorobę, pokazuje, jak korzystając z wielu naturalnych narzędzi, powrócić do równowagi. Podpowiada, w jaki sposób depresja może otworzyć drogę do nowego, lepszego życia. Pokazuje istotny związek między obniżeniem nastroju a naszym dzieciństwem i braniem odpowiedzialności za swoje życie. Wskazuje na cienką granicę oddzielającą pozornie przyjemny stan euforii i depresji. Pięknie wydana, opatrzona kolorowymi zdjęciami i mnóstwem przepisów na pyszne, uzdrawiające posiłki książka, będzie stanowiła przyjemną lekturę dla osób cierpiących na depresję, ale też tych, których dotyka jesienna czy zimowa chandra.

Liczba stron: 270
Wydawnictwo: Zwierciadło