Magazyn Yoga & Ayurveda nr 2/2015 Zobacz większe

YOGA & AYURVEDA magazyn nr 2/2015

-7,50 zł

11,00 zł

18,50 zł

48 rzeczy

Nowy produkt

Pierwszy w Polsce magazyn poświęcony jodze i ajurwedzie. Pismo wydawane na podstawie Yoga Magazine, które od wielu lat znane jest czytelnikom Wielkiej Brytanii, Portugalii, Japonii, Hiszpanii i USA. Wydanie polskie zawiera artykuły autorstwa rodzimych ekspertów, nauczycieli i entuzjastów jogi i ajurwedy.

Więcej szczegółów

+

Więcej informacji

  • Wywiad z Pauliną Holtz. Poznaj jej drogę do praktykowania jogi oraz zmiany nawyków żywieniowych. Dowiedz się więcej o jej doświadczeniach zawodowych, a przede wszystkim o jej najważniejszej roli – mamy.
  • Artykuł Nauczyciela Numeru, Radka Rychlika — tajniki funkcjonalnego podejścia do jogi. Autor publikacji naukowych dotyczących ćwiczeń jogi szkolił się u największych mistrzów na całym świecie. Wzmocnij wraz z Radkiem mięśnie brzucha, korpusu, bioder czy grzbietu przy pomocy pokazanych asan.
  • Ponadto w tym numerze znajdziecie wiele ciekawych wskazówek odnośnie do wiosennego oczyszczenia, zgodnego z zasadami ajurwedy. Polecamy wywiad z Kasią Bem „Happy Detox” oraz artykuł o sokoterapii. Dodatkowo zajrzyj do ciekawego materiału „Panchakarma – ajurwedyjskie techniki oczyszczające” – dowiesz się, jak wyeliminować lekkie lub chroniczne stany chorobowe za pomocą oczyszczenia. Ponadto w numerze ukazały się artykuły o astmie i alergii.
  • Wprowadź spokój do swojego życia na wiosnę za pomocą 4 banalnych rytuałów uważności. W zaprezentowanych technikach m.in. uważność oddechu czy chodzenia.
  • Czy wiesz, że istnieje duża korelacja między dietą, aktywnością fizyczną a... kodem genetycznym? Poznaj najnowsze odkrycia medycyny w zakresie genetycznej podatności na otyłość czy chorób cywilizacyjnych, a także tworzenia indywidualnie skomponowanej diety na podstawie DNA.
  • Wyczytaj zdrowie ze swojego oblicza – zapraszamy do lektury artykułu „Lustereczko powiedz przecie… czyli ajurwedyjska mapa twarzy”.
  • Przydatne informacje na temat odcinka szyjnego. Ponadto poruszamy również temat artretyzmu i wpływu diety ajurwedyjskiej na to schorzenie.
  • Przepisy na potrawy z jagód goji.
  • Informacje na temat pierwszych studiów podyplomowych w zakresie jogi i ajurwedy pt. „Holistyczne zarządzanie zdrowiem” na Politechnice Opolskiej. Celem kształcenia jest wykorzystanie potęgi umysłu, medytacji oraz filozofii jogi w osiąganiu celów zawodowych, ale także w codziennym działaniu.


Liczba stron:
100